Werelds wonen tussen de Nieuwe Binnenweg en de West Kruiskade

Het Oude Westen is een wijk in ontwikkeling, met veel wonderlijke winkels en waanzinnige plekken en natuurlijk met talrijke eetcafés.

Wat dacht je ervan om in het weekend lekker te ontbijten bij één van de speciaalzaken? Met mooi weer een terrasje pakken aan het eind van de dag? Of een lekkere Aziatische maaltijd halen om die op te eten in je eigen tuin? Het kan allemaal op loopafstand! Je vind er ook scholen en kinderopvangvoorzieningen, een gezellig wijkpark, galerieën en diverse sportvoorzieningen (zoals een tennisclub). Kortom alles is in de buurt!

 

Bij de inspanning voor verbetering zijn ook de bewoners nauw betrokken. Het verlies van de bibliotheek wordt ruimschoots gecompenseerd door de Leeszaal en steeds meer bewoners zijn actief in de binnentuinen. Het resultaat mag er zijn. De veiligheid en de bewonerstevredenheid is toegenomen, het aantal bezoekers van West-Kruiskade en Binnenweg wordt elk jaar groter.

Leeuwenkuil

Tien moestuintjes

Mei Sum Food

Tako Wai Yat

Wijkpark het Oude Westen

Het Theeterras

Schoolsportvereniging

Galerie Hier en Nu

Tussentuin

Leeszaal Rotterdam

Kookclub

De Smeltkroes

Rotown

't Speelonk

Tennisclub Oude Westen

Locaties & Hotspots

 

 

Door de diversiteit in woningen is het Oude Westen een wijk met wereldse mensen en een mix van culturen die hier een eigen plek en gemeenschap hebben gecreëerd. Vanuit én ten behoeve van die culturen zijn bedrijven en winkels ontstaan die inmiddels ook een verzorgingsfunctie hebben voor andere wijken en culturen in de stad.

Juist die gemeleerdheid van de bevolking maakt het Oude Westen tot een interessante wijk waar geen straat of gebouw hetzelfde is en waar veel valt te ontdekken.

Meer over het Oude Westen weten? Kijk dan op

of op Facebook

Een ontwikkeling van Woonstad Rotterdam

VOLG ONS OP